《如何管理在家工作 (Work-from-home) 的新世代員工?》活動影片回顧 | 文章 – 滙豐機滙

在家工作(Work-from-home,WFH) 不是夢!9GAG喺香港率先帶頭推行WFH,將成個總部退租。唔少打工仔聽到呢個消息應該好羨慕,但作為管理層,應該諗到一百萬個問題,究竟點可以管理好員工?

管理  ·    ·  0 mins read

在家工作(Work-from-home,WFH) 不是夢!9GAG喺香港率先帶頭推行WFH,將成個總部退租。唔少打工仔聽到呢個消息應該好羨慕,但作為管理層,應該諗到一百萬個問題,究竟點可以管理好員工? 前排全面推行遙距工作(remote work) 的 9GAG #CEO 陳展程(Ray)相信「manager of one」的概念,其實當你請啱人就唔駛擔心管理問題,而最重要就係點管理班員工,作為Co-working space CEO 嘅Thomas又點睇呢?究竟點解?即刻睇片!

活動詳情可到以下連結查詢:

如何管理在家工作 (Work-from-home) 的新世代員工 - 陳展程, 9GAG行政總裁


theDesk
theDesk