HSBC X Facebook X FHKI X SHOPLINE: 數碼轉型新方案 | Event – HSBC VisionGo

HSBC
HSBC
Calendar
3 Sep 2020, Thu
15:00 - 16:30 (HKT)
Location
報名後,我們將透過電郵發送講座Zoom連結至您的登記電郵。
Payment
Free
Event Languages
Cantonese
Organiser Email
Organiser contact email
eva.s.w.chung@hsbc.com.hk

疫情下網購已成大眾消費模式,由以前要睇過掂過先買, 到而家網上營銷大行其道。對於中小型公司喺資源限制的情況下,由線下轉為線上應該點開始?唔識整靚個Facebook/IG account開網店要唔要請個IT人先?電商同電子支付結合即係點?有好多問題唔知問邊個?

想知點可以用最快最有效去網上進行推廣,又或者擴充銷售渠道 ,甚至開拓海外市場,今次網上講座內容就啱晒你!我們將會邀請香港工業總會社交媒體Facebook 網店平台Shopline 聯同滙豐分享相關資訊。幫你踏出網上第一步!

講座内容

  1. 講解點用 Facebook/Instagram建立品牌形象及網上做生意
  2. 了解網店平台推廣行銷方法,海外市場資訊及個案分享
  3. 分享網上轉型的挑戰同心得
  4. 電子支付點揀好,全新智慧營商平台滙豐機滙有咩幫到你你

對於本講座所載資料的準確度或可靠性,香港上海滙豐銀行有限公司(本行)並無作出保證或承擔任何責任。在任何情況下,本行概不就本講座的任何建議、意見或陳述而引致的任何損失或破壞承擔任何責任。

講者所發表的意見只代表該講者的觀點,除非本行註明講者為其代表,否則有關觀點不可視為來自本行的建議。講座內容所發表的意見,可予修改而毋須另行通知。該講座不可視為對個人持有或市場策略的建議。