做生意,創意有幾緊要? (嘉賓: 時景恒 - 時昌迷你倉創辦人) | Event – HSBC VisionGo

theDesk
theDesk
Calendar
13 Aug 2020, Thu
18:00 - 19:00 (HKT)
Location
Online event
Payment
Free
Event Languages
Cantonese
Organiser Email
Organiser contact email
info@thedesk.com.hk

記得有個廣告重複叫你打「8177 7778」嗎?一條好橋就令「時昌迷你倉」入晒屋,改變港人儲物模式,喚起市場需求。

廣告講創意,做生意亦一樣。時景恒憑「創意」起家,將工廈轉化迷你倉,一度擁有66間分店,佢而家的「創意」又點幫佢盤生意持續發展呢? 

時昌迷你倉創辦人時景恒,將會喺8月13號‘Don’t waste the crisis, build a better Hong Kong’系列,分享心路歷程同迎難而上的經驗。


活動詳情

日期: 8月13日 (星期四)

時間: 6-7 p.m.

平台: 活動網址會在登記後顯示


關於時景恒

時景恒先生於二零零一年在香港推出迷你倉概念,建立「時昌迷你倉」。現時迷你倉佔地超過100萬呎,成為亞洲最大的迷你倉運營商之一。時先生於2011年曾榮獲DHL/南華早報香港商業獎--年青企業家獎。時先生是一位活躍的演講者和評論員,擁有自己的博客和播客頻道。他撰寫並出版了一本關於迷你倉的書《迷你倉,大商機!》。