中美角力,香港tech startups向外闖才是長遠之策?(嘉賓: 宋漢生 Greg) | Event – HSBC VisionGo

theDesk
theDesk
Calendar
6 Aug 2020, Thu
18:00 - 19:00 (HKT)
Location
Online event
Payment
Free
Event Languages
Cantonese
Organiser Email
Organiser contact email
info@thedesk.com.hk

香港Tech startups 過去發展其實相當唔錯,亦有啲成為獨角獸(Unicorn)。但在中美角力下,香港的startups生態同發展係咪依然樂觀?向外走闖會唔會更係上上之策?

除左大環境,startups自身都面對不同的轉變,其中被受吹捧的遙距工作(Remote work)係咪真係咁work?當中對startup發展同管理會衍生咩問題呢?

專欄作家、OneSky創辦人及行政總裁宋漢生(Greg)會係8月6號的 ‘Don’t waste the crisis, build a better Hong Kong’ 分析現今局勢同埋俾建議startups界。


活動詳情

日期: 8月6日 (星期四)

時間: 6-7 p.m.


關於宋漢生

宋漢生(Greg Sung)是OneSky創辦人。OneSky提供app localization解決方案,令軟件及遊戲公司方便管理產品的不同地區版本,從而打進更多國際市場。